Bästa dryckerna att ta med till läshörnan

Få saker är mysigare än att sätta sig i sin läshörna med en bra bok och en god dryck. Vissa drycker gör sig bättre som lässällskap än andra, och att välja rätt dryck till rätt lektyr är lite av en konst. Här får du tips på de bästa dryckerna att förgylla lässtunden med.

Kaffe, te eller varm choklad

Att kura ihop sig i soffan eller favoritfåtöljen med en rykande varm dryck och en bok eller läsplatta är en favorit hos många. Kaffe, te och varm choklad är perfekta att avnjutas med en spänningsroman, en mysig deckare eller en fackbok om valfritt intressant ämne. Och om du pluggar och behöver ta dig igenom hundratals sidor studentlitteratur är starkt kaffe det självklara valet.

Vin

Vitt, rött eller rosé? Ett glas vin förhöjer lässtunderna till ren lyx. Beställer du härliga viner från vinoteket.se behöver du inte ens lägga ifrån dig boken och ta dig till Systembolaget, utan du får ditt vin levererat till dörren. Du kan till och med prenumerera på viner från vinoteket.se för att garantera att du alltid har något gott redo till helgläsningen. Rosé passar bra att smutta på medan du bläddrar i en lyxig coffee table-bok, eller ett glas bubbel när du läser om en gammal favoritbok.

Likör

Ett glas likör av valfri smak blir en trevlig kompanjon till gamla klassiker, till exempel Sherlock Holmes och andra mysterieböcker. Science fiction-romaner passar också bra att avnjutas till en likör.

Smoothie

Det är lätt att fastna i bra böcker, till den grad att man glömmer bort att äta, och att äta på samma gång som du läser riskerar att bli alldeles för krångligt, smuligt och kladdigt. Tillhör du dessutom de tjugofem procent av svenskarna som läser böcker dagligen är du kanske mån om att ha något extra nyttigt som lässällskap. Då är en härlig smoothie ett bra alternativ. En smoothie kan göras så mättande som du vill och är enkel att hälla i sig medan du läser. En smoothie passar bra till de flesta böcker, men läser du om hälsa och goda vanor kan en smoothie göra dig extra inspirerad.