Hollywooddrömmar

Drömmer du om Hollywood? Att få arbeta med film och konst? Det finns många vägar att gå för att ta sig från Sverige och bli en del av den internationella filmindustrin.

Från Arlanda till Hollywood

Det är något särskilt med Hollywood. Något med ordet som ger sköna vibbar. Men idag behöver du inte flytta till Los Angeles om du vill vara en del av den internationella filmindustrin. Du kan även bo i Storbritannien eller rentav hemma i Sverige. Världen är så globaliserad att du inte måste vara på en specifik plats. Men samtidigt kräver filmindustrin kontakter. Då kan det vara klokt att umgås och vara en del av filmindustrin i Hollywood. Hur ska du då göra? Ska du bara sätta dig på flyget på Arlanda och sedan resa till Los Angeles? Dessvärre är det inte så enkelt. Du behöver ha visum och arbetstillstånd för att kunna arbeta i USA. Då kan det vara smartare att faktiskt studera film i Los Angeles. Du kan läsa filmvetenskap på ett universitet, samtidigt som du lär känna folk och arbetar gratis som statist.

Utbilda dig i Sverige

Är du riktigt seriös är det smartast att du går en skådespelarutbildning i Sverige. Idag krävs det ofta en utbildning även inom skådespeleri för att få jobb. Konkurrensen är mycket stor. Då är det bra att ha en utbildning i bagaget. Genom att gå en utbildning kommer du även att utveckla ditt skådespeleri, så att du kan spela många roller. När du sedan har en skådespelarutbildning i ditt CV, kommer du både ha fått kontakter och lättare att kunna få jobb.