Läsa på resan

Ett roligt sätt att göra en resa till något speciellt är genom att ta med böcker och läsa om resemålet eller resebiografier. Det finns många spännande böcker att välja mellan.

Läsa på tågresan

Ska du göra en tågresa? Vare sig du ska resa med SJ i Sverige eller tågluffa i Europa, så är det härligt att kunna läsa på resan. Tänk dig att ha en bra deckare av Jussi Adler-Olsen när du reser genom Danmark. Du har tagit tåget från Stockholm och kommer till Köpenhamn. Tar med dig din bok och sätter dig på ett kafé. Det är en speciell känsla att läsa en bok som utspelar sig på den plats du befinner dig på. Tågresan i sig är också en perfekt stund för läsning. Köp en kaffe i restaurangvagnen och försjunk dig ner i en riktigt bra bok. Det finns också många intressanta biografier som handlar om att resa med tåg.

Weekendresa till London

Om du ska göra en weekendresa till London kan du ta med en Elizabeth George, en av världens mest lästa deckarförfattare. Hon skriver om kommissarie Lynley och böckerna utspelar sig både i London och på den engelska landsbygden.

Fast på flygplatsen

Om du behöver stanna en längre tid på en flygplats, som till exempel när du väntar in ett anslutande flyg eller flyget är försenat, är det skönt att ha en bok. På så gott som alla flygplatser kan du köpa böcker. När du sitter på en flygplats passar det särskilt bra att läsa thrillers. Eftersom det ofta är ganska mycket ljud på både flygplatsen och i flygplanet, är det smart att satsa på en lite enklare bladvändare.