Skriv din bok ifrån soffan

Soffan behöver inte enbart vara till för att läsa en bok. Du kan också krypa upp i soffan med laptopen i famnen för att skriva på en bok. Det finns inget som säger att du behöver sitta vid ett skrivbord för att lyckas med din bok. Det är viktigt att du hittar en plats du är bekväm på och som ger dig inspiration.

Det är förstås viktigt att din soffa är bekväm att sitta i. Har du en soffa med slitet överdrag kan du köpa ny Ikea Ektorp klädsel i den stilen du tycker bäst om. Du kan då få ett skräddarsytt sofföverdrag och många valmöjligheter gällande tyg och färg på soffan. Välj något som gör dig inspirerad.

Tänk på ergonomin

Om du väljer att sitta i soffan och skriva din bok är det viktigt att du tänker på ergonomin. Du bör inte sitta still i samma position alltför länge, utan det är viktigt att du kommer upp och rör på dig då och då. Även om du skriver en bok på fritiden bör du se det som ett jobb. Och precis som på vilket jobb som helst är det viktigt att du tar pauser regelbundet.

Ta med dig bokskrivandet

För en del passar det bäst att ha en designerad plats där du sitter och skriver på din bok. Det kan vara i ena soffhörnet eller vid ett skrivbord. Men för andra passar det allra bäst att ta med sig bokskrivandet till olika platser. Genom att variera intrycken kan du får mer inspiration till din bok.