En kulturdag i Stockholm

Stockholm har mycket att erbjuda oss som är intresserade av kultur. Många museum, mycket historia och intressanta utställningar.

Stockholm

Varför inte göra en kulturdag i Stockholm tillsammans med några goda vänner? Det finns så mycket intressant att se och uppleva i vår sköna huvudstad. Om ni vill göra en riktig heldag så börjar ni med att äta frukost eller brunch ute på stan. Gå till Gamla stan och hitta ett anrikt kafé eller restaurang som har en stor frukostbuffé. Sedan kan ni bara strosa omkring i Gamla stan. Titta på arkitekturen och gå in på intressanta konstaffärer.

Kulturutbudet

Kulturutbudet i Stockholm är stort. Det finns många intressanta museer att besöka inom både historia, teknik, konst och musik. Ni kan både gå till mindre ställen för att lyssna på livemusik, men också gå till Operan för en riktigt härlig upplevelse. Eller så går ni till Dramaten och ser en teater. Ett annat uppskattat utflyktsmål är Skansen, Sveriges största utomhusmuseum. Där kan ni se glasblåseri, djur och gammal svensk kultur. Skansen ligger ute på Djurgården, bredvid Vasamuseet och Gröna Lund. Ute på Djurgården finns också fina gamla hus att gå och titta på.