Gör en kulturresa till Berlin

Om du tycker om kultur kommer du att älska Berlin. Där kan du titta på allt från intressant arkitektur, historia, lyssna på musik och se intressant graffiti.

Berlin

Berlin är en av Europas största huvudstäder. Oavsett vad du är intresserad av så finns det mycket att uppleva och se i Tysklands huvudstad. Du kan hitta många bra restips i resetidningen Vagabond, så att du verkligen hittar pärlorna som du vill upptäcka innan du åker på semester. Berlin är till ytan en relativt stor och platt stad, men det är lätt att ta sig runt med s-bahn, tunnelbana och buss.

Kultur i Berlin

Berlin har många intressanta museum. Mitt i staden finns en ö, Museumsinsel, med flera stora museum. I närheten hittar du också Brandenburger Tor, skön arkitektur, riksdagen och andra kända platser att besöka. En kulturklassiker är East side gallery, som är en del av den gamla muren där konstnärer fått göra egna målningar. Det finns också fullt med vackra kyrkor att besöka och mysiga kaféer att ta en öl eller kaffe på. Om du tycker om musik kan du välja mellan att lyssna på livemusik på en klubb eller gå till Berlin Philharmonie och lyssna på klassisk musik.