Jobba med film

Intresset för att jobba med film och tv är väldigt stort. Det finns många olika jobb som du kan välja mellan. Det kan dock vara bra att veta att konkurrensen är mycket stor.

Skådespelare

Om du drömmer om att bli skådespelare är det smart att gå en utbildning. Det är många svenska skådespelare som har studerat skådespeleri på Calle Flygare i Stockholm. Eftersom intresset är så stort, är det mycket klokt att gå en välrenommerad utbildning. Då kommer du bli bättre på att agera och ha en större chans att verkligen få ett jobb.

Bakom kameran

Det finns många kreativa och intressanta jobb bakom kameran. Du kan skapa musik, vara regissör, skriva film- och tvmanus eller producera filmer. För att lyckas inom film- och tv-världen behöver du ha talang, arbeta hårt och även ha kontakter. De som lyckas är personer som har passion för sitt jobb. Som är villiga att jobba långa och många timmar. Vill du bara arbeta i den kreativa miljön, så kan du jobba som assistent, vara makeup artist eller ha ett vanligt administrativt jobb på ett produktionsbolag. Då får du möjlighet till fast anställning, samtidigt som du arbetar i en kreativ miljö.