Dörrar i litteraturen

Förutom att vara en del av ett hem eller ett kontor har dörrar även spelat en viktig roll i litteraturen. De har varit fyllda av mystik och symbolism, men också gett författare och poeter möjlighet att få vara i fred under sin kreativa process.

För den som vill skapa en alldeles egen plats för att kunna skriva i lugn och ro är dörren av allra högsta vikt. Genom att låta installera en eller flera innerdörrar från gkdoor kan skribenter av alla de slag få en snygg skriv- och läshörna där inspirationen får flöda.

En plats i lugn och ro

Idag föredrar många att skriva på en laptop i soffan medan andra skaffar ett gammaldags skrivbord och ett set gåspennor. Vilken metod det än handlar om är det just lugnet som är viktigast. Ett annat bra tips för den som vill bli författare är att skaffa en skrivrutin, det vill säga att sätta upp ett schema för skrivandet. Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det handlar om så länge det finns en rutin eftersom det gör hjärnan inställd på den specifika aktiviteten.

Symboliska dörrar

I litteraturen kryllar det av berömda dörrar som står för hemliga platser och symboliserar drömmar, hinder, känslor och tankar. Garderobsdörren i Narnia är ett exempel, såväl som de många dörrar Alice i Underlandet måste ta sig igenom. Hodors dörr är en viktig komponent i berättelserna i Game of Thrones. I böckerna om Harry Potter finns det också många magiska dörrar som leder till spännande och förbjudna kammare.